VICEMISTREM ČESKÉ REPUBLIKY V SEZÓNĚ 2014/15 JSOU NAŠI MLADŠÍ ŽÁCI

We cannot display this gallery

Nejlepších šestnáct družstev,která prošla sítem regionálních kvalifikací,svedlo mezi sebou boje o titul mistra České republiky ve volejbale mladších žáků v Novém Jičíně.

Po skvělém tažení v kvalifikaci se dostalo mezi elitu i družstvo českotřebovského Sokola II ve složení:M. Fric,D. Jaško,J. Jirásek,A. Olejár,P. Šlapal,O. Unzeitig,R. Vovk.

V loňském roce obsadili mladí hráči České Třebové páté místo,což bylo považováno z velký úspěch. „Na letošní mistrovství jsme odjížděli s cílem loňský úspěch zopakovat,nebo i vylepšit. V nejlepším případě se poprat o jednu z medailí,”přáli si trenéři Marko Olejár a Lubomír Vašina. Soupeři třebovských volejbalistů byli ve skupině hráči Ostravy,Kojetína a Českých Budějovic. Se všemi týmy si poradili a postoupili do play off z prvního místa. Nejtěžším protivníkem se ukázal být celek Kojetína,který měl v hledišti velký počet fanoušků. První překážkou v play off celek Komety Praha měl velkou výškovou převahu. První set vyzněl lépe pro Východočechy (25:20),ale druhý set skončil navlas stejně pro Pražany. Tie-break měl zpočátku jednoznačný průběh a třebovští mladíci vedli už 10:3,přesto se Kometa dokázala ještě vzchopit a zmírnila rozdíl rozhodujícího setu na čtyři body. Výhrou 15:11 se Česká Třebová dostala do poslední čtyřky,kterou tvořily ještě celky Nového Jičína,Liberce a Kojetína. Bylo tedy jasné,že výsledek z minulého roku už je vylepšený. S tím se však „Třebováci”nespokojili. Chtěli víc. Jenže hned v úvodním duelu skupiny přišla komplikace v podobě porážky od již známého Kojetína. Další zápasy následovaly až druhý den,což svěřencům trenérů Vašiny a Olejára přišlo náležitě vhod. Nový Jičín byl velkým favoritem turnaje,do střetnutí s Českou Třebovou neprohrál jediný zápas,ale v euforii hrající hosté mu uštědřili porážku 0:2. Žáci Sokola II pak v posledním utkání porazili Liberec 2:1 na sety a v případě zaváhání domácího týmu s Kojetínem stále mohli pomýšlet na prvenství. To Nový Jičín nedopustil a „odsoudil”Českou Třebovou na druhé místo,což ji řadí do republikové špičky mládežnického volejbalu.

Týmové ocenění ještě vystupňovaly individuální ceny.

Nejlepším hráčem mistrovství republiky byl vyhlášen Ondřej Unzeitig. Výkony se blýskli i Adam Olejár a Jiří Jirásek. Všichni tři mohou očekávat,že přiletí pozvánka do reprezentačního výběru.

Sen o medaili se tedy Českotřebovským klukům ze Sokola II splnil.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.