Začala doba STŘÍBRNÁ – starší žáci Sokola ČT II po 2. místě v Českém poháru i VICEMISTRY republiky

Starší žáci Sokola ČT II po úspěšném vystupování v Českém poháru, který zakončili 2. místem v celkovém pořadí, odjížděli na mistrovství ČR do Hradce Králové v roli favorita a s chutí poprat se o stupně nejvyšší. Výzvou pro ně nakonec byl i titul vicemistra v kategorii ml. žáků, který o týden dříve vybojovali naši ml. žáci.

Kluci v Hradci nezklamali, ve skupině si počínali suverénně a utkání proti soupeřům z Plzně, Zlína a Dansportu Praha jednoznačně vyhráli a před sloučením skupin postupovali z 1. místa. V dalším průběhu až na zaškobrtnutí s družstvem z České Lípy, porazili družstva domácích z Hradce Králové a z Frýdku Místku. Při cestě do finále nám stejně jako v ČP stálo družstvo z VK Brno. S tímto družstvem si kluci po výrazně zlepšeném výkonu v druhé polovině utkání poradili v tiebreaku 2:1 a cesta do finále byla otevřená.

Ve finále nás čekal jediný náš přemožitel na tomto turnaji družstvo z České Lípy s nahostovanými hráči z Liberce, kteří sestavu i herní úroveň celého družstva v porovnání s utkáními v ČP výrazně posílili. I když bylo utkání velmi vyrovnané a dle hodnocení přihlížejících jedno z nejlepších v dlouhé historii turnajů v této věkové kategorii, mělo pro naše chlapce a trenéry trpký konec porážky.

Nicméně 2. místo na M-ČR je fantastickým úspěchem pro kluky i trenéry reprezentující město Česká Třebová a zároveň řadí TJ Sokol Česká Třebová II mezi nejlepší družstva v republice.

V sezóně 2014/2015 není v republice úspěšnějšího družstva, které by v součtu obou kategorií tzn. mladších a starších žáků získalo více ocenění v republikových soutěžích než-li právě družstvo ze Sokola ČT II.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.