První kolo v Českém poháru pro starší žáky TJ Sokol Česká Třebová II úspěšné.

Další ročník Českého poháru starších žáků v nové sezóně 2015/2016 začal v sobotu 17.10. a pokračoval 18.10. 2015 v Novém Jičíne v hale ABC. Naše družstvo bylo nalosováno do základní skupiny s Opavou, Velkým Meziříčím a VK Ostrava.

Družstvo českotřebovských sokolů svoji základní skupinu vyhrálo a postupovalo do nejdůležitějšího čtvrtfinálového utkání po výhrách s Opavou a Velkým Meziříčím a po zbytečné prohře s VK Ostrava v tiebreaku, se ziskem 7 bodů z prvního místa.

Jméno soupeře do čtvrtfinálového klání, kterým byl nakonec VSC Zlín, jsme se dozvěděli až po cca 4 hodinách čekání. Bohužel dlouhé čekání na soupeře se odrazilo na herním výkonu našeho družstva a první set jsme prohráli 25:19. Ve druhém setu jsme dělali méně chyb, zlepšili příjem, ale hlavně servis a soupeře jsme deklasovali 14:25. V tiebreaku po několika individuálních chybách jsme však nakonec zlínským podlehli 15:13. Čekaly nás tak boje o 5. – 8.místo.

V sobotu jsme odehráli ještě jedno utkání a tím byla repríza souboje ze základní skupiny s Opavou. Toto jsme po zlepšeném výkonu vyhráli 2:0 ( 25:9 a 25:22 ).

V neděli ráno družstvo z České Třebové nastoupilo proti domácím z Nového Jičína, které deklasovali 25:10 a 25:12 a po výhře 2:0 se chlapci těšili na poslední utkání 1. kola. V posledním zápase nastoupilo naše družstvo proti odhodlanému družstvu ze Znojma, které bylo z obou stran bojovné a hrálo se o každý míč. V konečném účtování byl souboj se šťastnějším koncem pro třebovské družstvo, které v tiebreaku porazilo Znojmo 2:1, když v tiebreaku třebovští prohrávali již 14:8, ale nakonec se jim ho podařilo otočit a vyhrát 17:15.

V konečném účtování skončilo družstvo TJ Sokol Česká Třebová II na 1. turnaji v Novém Jičíně na pátém místě 1. osmičky východní skupiny.

Město Česká Třebová reprezentovalo družstvo TJ Sokola Česká Třebová II, za které nastoupil ( abecední pořadí ) :

Matěj Fric, Daniel Jaško, Jiří Jirásek, Adam Olejár, Petr Šlapal, Vojtěch Tecl, Ondřej Unzeitig a Robert Vovk

Trenér: M. Olejár

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.